Ο Χάρι Πότερ και το τάγμα του φοίνικα. - Rowling, Joanne K. (Ψυχογιός, 2003)
Ο Ντάμπλντορ κατέβασε τα χέρια του και κοίταξε τον Χάρι πάνω από τα πολυεστιακά γυαλιά του. "Έφτασε ο καιρός", άρχισε, "να σου πω αυτό που έπρεπε να σου είχα πει πριν από πέντε χρόνια. Κάθισε, σε παρακαλώ, Χάρι. Θα σου τα πω όλα. Σου ζητώ μόνο να κάνεις λίγη υπομονή. Όταν τελειώσω, θα έχεις την ευκαιρία να οργιστείς μαζί μου με την άνεσή σου... να κάνεις ό,τι θέλεις. Δε θα σε εμποδίσω". Καλοκαίρι, κι ο Χάρι Πότερ έχει βαρεθεί να λαμβάνει παράξενα, ολιγόλογα γράμματα από τους φίλους του. Δε βλέπει την ώρα ν' αρχίσουν τα σχολεία, για να μάθει τι ήταν αυτό που του κρατούσαν κρυφό τόσο καιρό. Γιατί ο Ρον κι η Ερμιόνη κάτι ξέρουν, κάτι που εκείνος αγνοεί. Το Τάγμα του Φοίκινα ετοιμάζεται για πόλεμο, ενώ εκείνος δεν υποψιάζεται ούτε την ύπαρξή του... Αν είστε απ' τους ελάχιστους που δε διάβασαν ακόμη τα προηγούμενα βιβλία του Χάρι Πότερ, τώρα είναι ώρα να το κάνετε! Το 5ο βιβλίο είναι εδώ και σας περιμένει!