Τα γυαλιά του φεγγαριού - Κυρίτση-Τζιώτη, Ιωάννα (Ελληνικά Γράμματα, 2002)
Ζημιά που έπαθε το φεγγάρι χριστουγεννιάτικα! Έχασε τα γυαλιά του και χωρίς αυτά δε βλέπει ούτε τη μύτη του. Η ώρα περνά και τα δέντρα απ΄ όλα τα δάση της γης το περιμένουν. Πρέπει να τους στείλει το δώρο του, όπως κάνει κάθε χρόνο το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Άραγε θα τα καταφέρει να φτάσει στο ραντεβού του χωρίς γυαλιά ή θα απογοητεύσει τα δέντρα και ούτε που θα τολμήσει να ξαναβγεί στον ουρανό; Κι όμως, αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνουν τα πιο ευτυχισμένα για το φεγγάρι και τους φίλους του...