Το μυστήριο του καλοκαιρινού Αγιοβασίλη - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 2003)
Έχεις δει ποτέ σου Αγιοβασίλη το καλοκαίρι; Η Νεφέλη τον είδε από το μπαλκόνι της με ρούχα καλοκαιρινά. Και δεν την πίστεψε κανείς. Όταν όμως έμαθαν τι δουλειά έκανε το κατακαλόκαιρο στη γειτονιά τους, λύθηκε το μυστήριο...