Ο Ήλιος κρυώνει ; Ο Πετούμενος κήπος - Παπαδάκη, Αθηνά 1945- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1999)
Δύο βιβλία με κοινό θέμα τους μυστικούς τρόπους επικοινωνίας της φύσης με τον άνθρωπο. Το Ο ήλιος κρυώνει είναι μια ποιητική ιστορία για τη μοναξιά του ήλιου. Εκρηκτικός και μοναχικός, παρέχει ζωή μέσα στο σύμπαν, αλλά δεν παίρνει τίποτα. Τα μηνύματά του για επαφή με τους κατοίκους της γης είναι μαγικά. Οι ενήλικες δεν τα προσέχουν κι αρνούνται να τα αποδεχθούν. Μόνο τα παιδιά νιώθουν τα μυστηριώδη σημάδια, βεβαιώνονται για την απομόνωση του ήλιου και τον βοηθούν. Ο Πετούμενος κήπος αναφέρεται στη μολυσμένη ατμόσφαιρα και στην υπεροχή της φύσης απέναντι στις βίαιες συμπεριφορές. Ποιες οι δυνάμεις που όπλισαν ένα περιστέρι, παρά την εχθρική συμπεριφορά των ανθρώπων, να συντηρεί έναν ολάνθιστο κήπο στην ουρά του; Μπορούμε κι εμείς να κόψουμε και να χαρούμε τ' άνθη του;