Φυσική. Οπτική. Τόμος 4ος : θεωρία, ασκήσεις λυμένες, άλυτες - Φωτεινόπουλος, Βαγγέλης (Βλάσση Αφοι, 1970)
Κάτοπτρα -- Διάθλαση του φωτός -- Φωτομετρία -- Οπτικά όργανα -- Φασματοσκοπία -- Κυματικά φαινόμενα του φωτός