Η βιβλιοθήκη και το βιβλίο στην εκπαίδευση : διημερίδα, Αθήνα 13 και 14 Μαΐου 1997 (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, 1998)
Στις 13 και 14 Μαΐου 1997 πραγματοποιήθηκε στη Στοά του Βιβλίου διημερίδα με θέμα: "H βιβλιοθήκη στην εκπαίδευση", υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών, του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκάριων. Η διημερίδα έφερε στο προσκήνιο, για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας. Λίγους μήνες αργότερα, ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε στη διημερίδα επιβεβαιώθηκε με δραματικό τρόπο από τα στοιχεία της πανελλήνιας απογραφικής έρευνας που διεξήγαγε το Ε.ΚΕ.ΒΙ. και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σχετικά με τις βιβλιοθήκες στη χώρα μας. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία, να ευαισθητοποιούμε και να παρέχουμε πληροφόρηση προς κάθε κατεύθυνση, να βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους βιβλιοθηκονόμους, να επαναλαμβάνουμε με κάθε τρόπο ότι ο ζήτημα των βιβλιοθηκών είναι το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα στις προτεραιότητες της ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού στη χώρα μας. Ωστόσο το ζήτημα είναι πολιτικό, και απαιτούνται γενναίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην επόμενη χιλιετία με τα μορφωτικά και πολιτιστικά εφόδια που μόνο οι σύγχρονες λειτουργικές βιβλιοθήκες μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες και στους μαθητές.