Εθνική πολιτική βιβλίου ([χ.ό.], 1994)
Στη διάρκεια του 1994 το βιβλίο και η ανάγνωση αποτέλεσαν για το Υπουργείο Πολιτισμού κεντρικό άξονα προβληματισμού και φροντίδας. Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική μας ιστορία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου απέκτησε τη δυνατότητα χάραξης μιας μεσο- και μακρο- πρόθεσμης στρατηγικής παρέμβασης στον κρίσιμο για τον πολιτισμό και την παιδεία τομέα του βιβλίου. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έπνευσε νέος άνεμος ή ότι διαφάνηκε μια ριζικά νέα φιλοσοφία αντιμετώπισης των προβλημάτων. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το νέο πνεύμα, που όλοι διαπίστωσαν, κατάφερε και έδωσε μέσα σε δώδεκα μήνες χειροπιαστούς καρπούς. Το ΥΠΠΟ κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις: Αφ' ενός στην ανάληψη άμεσων μέτρων υποστήριξης του βιβλίου και των συντελεστών του, αφ' ετέρου στη δημιουργία των προϋποθέσων που εξασφαλίζουν τη χάραξη και τη συνέχιση μιας σύγχρονης Εθνικής Πολιτικής Βιβλίου και Ανάγνωσης.