Διατήρηση και συντήρηση των βιβλιακών και αρχειακών συλλογών : οδηγός για βιβλιοθηκονόμος και αρχειονόμους (Παπαχαραλάμπειος Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου, 2000)
Η εργασία αυτή είναι προϊόν μιας πολύμηνης και ευδόκιμης συνεργασίας μιας ομάδας που αποτελείται από ειδικούς και έμπειρους επιστήμονες, βιβλιοθηκονόμους, αρχειονόμους, συντηρητές και χημικούς, οι οποίοι κατέθεσαν την συμπυκνωμένη γνώση και εμπειρία τους για την πρόληψη, διατήρηση και συντήρηση των γραπτών μνημείων της ιστορίας του λαού μας και του πολιτισμού μας. Ο οδηγός αυτός δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε βιβλιοθηκονόμους και συντηρητές. Απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται για την προστασία των βιβλίων ή των αρχείων, αλλά και για ό,τι σχετίζεται με τη μετάδοση της γνώσης και των πληροφοριών. Άλλωστε η φροντίδα για τα πολιτισμικά αγαθά αφορά όλους μας.