Ευρωπαϊκά γράμματα. Τόμος Β΄ : ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας (Σοκόλης, 1999)
Γαλλικός κλασικισμός -- Βαν Ντεν Βοντέλ -- Κομένιος -- Μίλτων -- Καλδερόν -- Μολιέρος -- Διαφωτισμός -- Σουίφτ -- Βολταίρος -- Σαντ -- Ποτότσκι -- Ρουσσώ -- Γκαίτε -- Στερν -- Σκωτ -- Μπαλζάκ -- Χαΐνε -- Μίτσκιεβιτς -- Πούσκιν -- Αντερσεν -- Γκογκόλ -- Ρεαλισμός -- Νατουραλισμός -- Μπωντλαίρ -- Ντοστογιέφσκι -- Ίψεν -- Τολστόι -- Νίτσε -- Στρίντμπεργκ -- Τσέχωφ -- Μαίτερλινκ