Ιστορία της νεώτερης και σύγχρονης φιλοσοφίας : φυσιογνωμίες και έργα - Besnier, jean-Michel, 1950- (Ιστορία της φιλοσοφίας, 1999)
Σε καθένα από τα Κεφάλαιά του, αυτό το βιβλίο ελπίζει ότι εξασφάλισε τη δυναμική μιας διανοητικής εμπειρίας και προσάρμοσε την αφηγηματική του διάσταση με βάση την έκθεση θεμάτων ή προβλημάτων. Χωρίς τεχνητό τρόπο, υπογραμμίζεται η επικαιρότητα των προβληματισμών που απασχολούν τους μεγάλους φιλοσόφους. Απαλλαγμένη από την ιδεοληψία της αρχειοθέτησης, αυτή η ιστορία της φιλοσοφίας εισηγείται τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα έργα της παράδοσης. Παρά τη χρονολογική διάταξη - που εξυπακούεται σε κάθε ιστορία - , αυτό το έργο περιλαμβάνει και δύο θεματικές ενότητες: η μια αφορά στις θεωρίες της γνώσης, η άλλη στην πολιτική φιλοσοφία.