Η πορεία προς το ευρωπαϊκό σύνταγμα και η πρόσφατη αναθεώρηση του ελληνικού συντάγματος : σκέψεις, τάσεις και προοπτικές : πρακτικά συνεδρίου 28-29 Οκτωβρίου 2001 - Σκουρής, Βασίλειος; Γώγος, Κωνσταντίνος (Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, 2002)
Στον παρόντα τόμο έχουν συγκεντρωθεί οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (28 και 29 Οκτωβρίου 2001). Αντικείμενο του συνεδρίου ήταν η σύνδεση της αναθεώρησης του ελληνικού Συντάγματος που ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2001 με την πορεία προς ένα Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα φαινομενικώς άσχετα μεταξύ τους δύο αυτά στοιχεία κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ερευνητή του συνταγματικού δικαίου, καθώς η αναθεώρηση του συντάγματός μας σε ένα μεγάλο βαθμό υπαγορεύθηκε από τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο, ενώ και η σταδιακή αποδοχή της ιδέας για ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα τελεί σε στενή συνάφεια προς τις συνταγματικές εξελίξεις των κρατών μελών.