Αρχαίες Ελληνίδες αθλήτριες = Ancient Greek women athletes - Reese, Anne C. (Ιδεοθέατρον, 2000)
Πανελλήνιοι αγώνες -- Τα Πύθια -- Τα Νέμεα -- Τα Ίσθμια -- Τα Ασκληπίεια -- Τα Ηραία -- Τα Παναθήναια «Το βιβλίο αυτό τεκμηριώνει τη συμμετοχή των γυναικών της αρχαίας Ελλάδος στον κόσμο του αθλητισμού, σε αγώνες και εορτές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ένα ακόμη κομμάτι στη συνολική ανασκευή της ιστορικής εικόνας των γυναικών, ως ατόμων με ικανότητες, ανεξάρτητη σκέψη και πολύτιμη συνεισφορά στην κοινωνία».