Συμμετοχή ανώνυμης σε ομόρρυθμη εταιρία - Παπαδρόσου-Αρχανιωτάκη, Παρασκευή (Σύγχρονα θέματα εμπορικού δικαίου, 1999)
H συμμετοχή μιας ανώνυμης σε ομόρρυθμη εταιρία, είτε με σύμπραξη κατά την ίδρυσή της είτε μεταγενέστερα, υπηρετεί στις σύγχρονες συναλλαγές, κυρίως, την ανάγκη να επεκτείνει η ανώνυμη τη δράση της σε παρεπόμενες δραστηριότητες που συνέχονται με τον κύριο σκοπό της. Ειδικότερα εξετάζονται: Ο καθορισμός του οργάνου που είναι αρμόδιο να αποφασίσει τη συμμετοχή της ανώνυμης και γενικά οι αρμοδιότητες του διοικητικού της συμβουλίου Η δυνατότητα της ανώνυμης να αναλαμβάνει τη διαχείριση της ομόρρυθμης και οι συγκεκριμένοι τρόποι άσκησης της δυνατότητας αυτής Η ευθύνη της ανώνυμης αφενός ως ομόρρυθμου εταίρου και αφετέρου ως διαχειρίστριας της ομόρρυθμης Η Ο.Ε. του Π.Δ. 326/1994 Η συμμετοχή της ανώνυμης που αποβλέπει στο να καταστήσει την ομόρρυθμη θυγατρική της εταιρία, με το βάρος να δίνεται στον προσδιορισμό των τρόπων, με τους οποίους η ανώνυμη επιτρέπεται και μπορεί να επιτύχει τη σκοπούμενη εξάρτηση.