Διδακτική μεθοδολογία και στοιχεία ψυχοπαιδαγωγικής : για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Λυγίζου-Οικονόμου, Χρυσώ Ι. (Σαββάλας, 2002)
Σε αυτό το βιβλίο δόθηκε έμφαση σε θέματα κοινωνικής ψυχολογίας του σχολείου. Οι απόψεις που παρουσιάζονται δεν στηρίζονται μόνο σε ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, αλλά συνδέονται με πολυετή εμπειρία της γράφουσας στο χώρο του σχολείου, καθώς και με πορίσματα έρευνας που η ίδια πραγματοποίησε σε σχολεία της πόλης και της περιφέρειας και πρόκειται να δημοσιευτούν.