Λεύκωμα ζωής = Value of life : φωτογραφικές αναμνήσεις από το δημοτικό βρεφοκομείο Αθηνών 1947-1950 = photo memories from the municipal foundling house of Athens 1947-1950 - Παπαϊωάννου, Βούλα, 1898-1990 (Εντός, 1999)
Η αναζήτηση ριζών είναι σήμερα ανάγκη βιολογική. Άνθρωποι που προέρχονται από διάφορα Βρεφοκομεία, Ορφανοτροφεία, ή άλλα Ιδρύματα και είναι υιοθετημένα έχουν την ανάγκη να μάθουν την καταγωγή τους. Η Ψυχολογική τους στήριξη είναι εντελώς απαραίτητη. Παράλληλα η σωστή ενημέρωσή τους πάνω σε Νομικά θέματα, είναι εξίσου σημαντικό θέμα, δηλαδή το πώς θα αναζητήσουν τις ρίζες τους και ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που θα τους βοηθήσουν στη λύση, αν είναι δυνατόν, του προβλήματός τους. [. . .] Η έκδοση αυτού του Άλμπουμ, με τις μοναδικές φωτογραφίες της Βούλας Παπαϊωάννου, σκοπό έχει να φέρει στο φως ξεχασμένες εικόνες από το σκληρό παρελθόν. Τα παιδιά αυτά, είτε είναι στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, πρέπει να μάθουν, να δουν, να καταλάβουν.