Οι εκπαιδευτικοί και το επάγγελμα τους : συμβολή στην ανάπτυξη μιας επαγγελματικής ψυχολογίας του Έλληνα εκπαιδευτικού - Δημητρόπουλος, Ευστάθιος Γ., 1944- (Συμβουλευτική, προσανατολισμός, επαγγελματική ψυχολογία ;, 1998)
Η ερευνητική προσπάθεια που παρουσιάζεται στην παρούσα εργασία ελπίζει ότι αποτελεί μια συμβολή ακριβώς προς την κατεύθυνση της επιστημονικής μελέτης των προβλημάτων των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα στη παρούσα εργασία γίνεται συνοπτική παρουσίαση μερικών όψεων του θέματος της ικανοποίησης των εκπαιδευτικών μας από το επάγγελμά τους και των παραγόντων που διαμορφώνουν την έκταση της ικανοποίησης αυτής.