Πάμε βιβλιοθήκη : εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες - Γκουργκούτα, Κατερίνα (Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης, 2003)
Ως συνεργάτης του ΙΝ.Β.Α. και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το 1997 ανέπτυξα και συμμετείχα σε πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις για το βιβλίο σε συνεργασία κυρίως με Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Μέσα σε όλες αυτές τις δράσεις δημιουργήθηκε και ενσωματώθηκε αρμονικά το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά το Βιβλίο και τις Βιβλιοθήκες και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε παιδιά ηλικίας τεσσάρων μέχρι δεκατεσσάρων χρονών. Αυτή βέβαια η υπόδειξη δεν αποκλείει κανέναν αναγνώστη από το να αξιοποιήσει το βιβλίο όπως αυτός επιθυμεί. Πιστεύω πως έχει τη διαφορετικότητά του, αφού κατά το Luis Borges "δεν υπάρχουν στην αχανή βιβλιοθήκη του σύμπαντος δύο βιβλία πανομοιότυπα".