Η Ασπασία και η εποχή της - Στασινόπουλος, Ε. Κ. (Ιδεοθέατρον, 2000)
Μία σημαντική τεκμηριωμένη μελέτη για την Ασπασία και τις εταίρες μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής τους. Το κείμενο παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την θέση των γυναικών, την κοινωνική τους υπόσταση και εκπαίδευση την εποχή του Περικλέους ανά την Ελλάδα.