Στοιχεία για τη δεκαετία του '60 - Βαλτινός, Θανάσης Δημ., 1932- (Έλληνες Συγγραφείς, 2001)
-Και το πιστόλι πού το βρήκε; -Δεν ξέρω πού το βρήκε. -Κι ο άνθρωπος που λέει ότι σ' το έδωσε; -Δεν τον ξέρω, δεν έχω ιδέα. Ας έρθει εδώ να δείτε αν με γνωρίσει. Εγώ παίρνω τσιγάρα βερεσέ. -Και η γυναίκα πού το βρήκε; -Εγώ είμαι τσαγκάρης, δεν είμαι του βουνού. Ο αδερφός της ήταν του βουνού. Ίσως αυτός να είχε πιστόλια. Δεν ξέρω. Μπορεί να τον έχουν βάλει ψευδομάρτυρα να λέει ότι μου το 'δωσε. -Ώστε πιστεύεις ότι η γυναίκα σου αυτοκτόνησε; -Κατά βάθος, ναι. Ήταν μελαγχολική. Μαγνητοφώνησα μια κουβέντα με τον φίλο της. Του έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει. Έχω κασέτες που το μαρτυράνε. Και η κόρη μας το λέει, για τον φίλο της μητέρας της. -Είχε λόγους να αυτοκτονήσει; -Είχε λόγους, από έρωτα. Τη βασάνιζε ο έρωτας. Τον είχε αγαπήσει πολύ αυτόν. Της έκανε και εκβιασμό. Όλο αναστέναζε. Εγώ είμαι αθώος. Θα τα πω όλα στη δικαιοσύνη. Η γυναίκα μου δεκατέσσερα χρόνια τώρα ήταν εντάξει. Ώσπου ήρθε ο αστυνόμος και μου την ξελόγιασε.