Επενδύσεις. - Gitman, Lawrence J. (Ίων, 2001)
Η αγορά χτυπάει νέα υψηλότερη τιμή. Η Procter & Gamble υφίσταται τεράστιες ζημίες από παράγωγα χρεόγραφα. Τα ποσοστά απόδοσης της χρηματαγοράς πέφτουν κάτω από το 3%. Οι αξίες της ακίνητης περιουσίας παραμένουν σταθερές. Οι αναγνώστες του χρηματοοικονομικού τύπου έχουν συνηθίσει σε επικεφαλίδες όπως αυτές τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι επικεφαλίδες απεικονίζουν το ότι οι επενδυτές λειτουργούν το δυναμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επενδυτές και στο οποίο η μόνη βεβαιότητα είναι η μεταβολή. Αυτό το βιβλίο, Τα Θεμελιώδη Στοιχεία της Επενδυτικής, έκτη έκδοση, αντανακλά τις πραγματικότητες του σημερινού μεταβαλλόμενου επενδυτικού περιβάλλοντος - από τους νέους επενδυτικούς φορείς, τις τεχνικές, και τις στρατηγικές μέχρι τους κανονισμούς και τους φόρους. Το βιβλίο εξυπηρετεί τους επενδυτές, οι οποίοι αναπτύσσουν και παρακολουθούν τα προσωπικά τους επενδυτικά χαρτοφυλάκια ή πρόκειται να το κάνουν. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καθηγητών και των σπουδαστών στο πρώτο τμήμα για επενδύσεις που προσφέρεται στα κολέγια και τα πανεπιστήμια, τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτησης, και τα τμήματα συνέχισης των σπουδών. Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του τόσο στα ατομικά χρεόγραφα όσο και στα χαρτοφυλάκια χρεογράφων, το βιβλίο "Τα Θεμελιώδη Στοιχεία της Επενδυτικής" περιγράφει και εξηγεί τις τεχνικές, τους φορείς, και τις στρατηγικές για την εφαρμογή των επενδυτικών στόχων υπό το φως των αντισταθμίσεων κινδύνου - απόδοσης. Οι εμπειρίες των επενδυτών του πραγματικού κόσμου παρουσιάζουν τις στρατηγικές και τα αποτελέσματα -τις επιτυχίες και, μερικές φορές, τις αποτυχίες- των ατομικών επενδυτών από διάφορες κοινωνικές θέσεις. Ο διαλογητικός τόνος και η ελεύθερη χρήση των παραδειγμάτων καθοδηγούν τους σπουδαστές στο υλικό και παρουσιάζουν τα σημαντικά σημεία.