Επενδύσεις. - Gitman, Lawrence J. (Ίων, 2001)
Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του τόσο στα ατομικά χρεόγραφα όσο και στα χαρτοφυλάκια χρεογράφων, το βιβλίο «Τα Θεμελιώδη Στοιχεία της Επενδυτικής» περιγράφει και εξηγεί τις τεχνικές, τους φορείς, και τις στρατηγικές για την εφαρμογή των επενδυτικών στόχων υπό το φως των αντισταθμίσεων κινδύνου - απόδοσης. Οι εμπειρίες των επενδυτών του πραγματικού κόσμου παρουσιάζουν τις στρατηγικές και τα αποτελέσματα - τις επιτυχίες και, μερικές φορές, τις αποτυχίες - των ατομικών επενδυτών από διάφορες κοινωνικές θέσεις. Ο διαλογητικός τόνος και η ελεύθερη χρήση των παραδειγμάτων καθοδηγούν τους σπουδαστές στο υλικό και παρουσιάζουν τα σημαντικά σημεία.