Κλαδικό λογιστικό σχέδιο ασφαλιστικών επιχειρήσεων : κωδικοποιημένο - Γρηγοράκος, Θεόδωρος Γ. (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2002)
Αποκλειστικός σκοπός της παρούσας κωδικοποιήσεως είναι να δοθεί στα λογιστικά στελέχη των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και λοιπούς ενδιαφερόμενους το Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων σε ενιαίο κείμενο, όπως ισχύει από 1/1/2000, γιατί διαφορετικά θα είναι υποχρεωμένοι οι χρήστες να ανατρέχουν σε τρία βασικά κείμενα, από τα οποία τα δύο, όπως προαναφέρθηκε, έχουν εξαντληθεί από ετών και συνεπώς θα προέκυπταν αξεπέραστα προβλήματα. Ο συγγραφέας, λόγω του ότι συμμετείχε ως εισηγητής σε όλες τις επιτροπές καταρτίσεως των σχετικών κειμένων και ασχολείται από 25ετίας με τα θέματα της λογιστικής τυποποίησης, έκρινε ότι είχε καθήκον να προβεί σε συστηματική κωδικοποίηση όλων των προαναφερθέντων κειμένων και να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ένα ενιαίο και απόλυτα εξυπηρετικό κείμενο, καταρτισμένο υπεύθυνα.