Το ρόδο και ο λωτός : οδοιπορικό στο Πεκίνο - Βιστωνίτης, Αναστάσης, 1952- (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία : Πεζογραφία, 1995)
Το Ρόδο και ο Λωτός είναι ένα βιβλίο για το Πεκίνο, την πρωτεύουσα του πολυπληθέστερου λαού με τον αρχαιότερο πολιτισμό, που προβάλλει ξανά στο ιστορικό προσκήνιο φιλοδο- ξώντασ να πρωταγωνιστήσει στον εικοστό πρώτο αιώνα.