Ευρωπαϊκή Ένωση : βασικά κείμενα - Σεχπεκίδου, Ευγενία Ρ. (Σάκκουλας, 1999)
Η παρούσα, τρίτη έκδοση των κοινοτικών Συνθηκών, περιλαμβάνει τις ενοποιημένες αποδόσεις της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, όπως διαμορφώθηκαν από την Τελική Πράξη της Συνθήκης του Άμστερνταμ και δημοσιεύονται στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (EE c340 της 10.11.1997). Η έκδοση συνοδεύεται επίσης από άλλες σημαντικές πράξεις, όπως ορισμένα πρωτόκολλα, που προσαρτώνται στις Συνθήκες, μια σειρά δηλώσεων, που συνοδεύουν τη Συνθήκη του Άμστερνταμ καθώς και τη Διακήρυξη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακόμη, σε παράρτημα, παρατίθεται η Συνθήκη του Άμστερνταμ, εκτός από τα τμήματά της εκείνα, που ενσωματώθηκαν ήδη στα υπόλοιπα κείμενα της παρούσας έκδοσης.