Το εργατικό δίκαιο στην πράξη : μελέτες συλλογικού και ατομικού εργατικού δικαίου - Καζάκος, Αρις Γ. (Σάκκουλας, 1998)
Ένα πολύτιμο βοήθημα για την αντιμετώπιση όλων των μεγάλων προβλημάτων εργατικού δικαίου των τελευταίων 20 χρόνων που δίχασαν τη θεωρία και τη νομολογία των δικαστηρίων. Η εισοδηματική πολιτική του κράτους με σύγχρονο περιορισμό ή και αναίρεση της συλλογικής αυτονομίας και του δικαιώματος απεργίας, ο διορισμός προσωρινής διοίκησης σε συνδικαλιστικές οργανώσεις με δικαστική απόφαση, ή άσκηση της πειθαρχικής εξουσίας στα μέλη σωματείων και ο δικαστικός έλεγχός της και άλλα θέματα που βρίσκονται στην καθημερινή επικαιρότητα και στα οποία δίνονται λύσεις που αξιοποιούν τα νομολογιακά δεδομένα και υπακούουν στην προστατευτική λογική του Εργατικού Δικαίου.