Το διεθνές δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών : ανιχνεύσεις μιας δικαιοδοτικής διαδρομής στην ειρηνική επίλυση των διεθνών διαφορών - Περράκης, Στέλιος Ε. (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2001)
Ο 21ος αιώνας βρίσκει το ΔΔ μπροστά στις προκλήσεις που η μεταδιπολική περίοδος -και όχι μόνο- φαίνΕται να σωρεύει στις μεταβαλλόμενες διεθνείς σχέσεις, στις νέες αντιλήψεις δικαίου αλλά και πολιτικής. Μ' ένα εξαιρετικά διευρυμένο παρεμβατικό ρόλο των Ην.Εθνών.