Ιδιωτική ασφάλιση : δίκαιο της ασφαλιστικής σύμβασης, της ασφαλιστικής επιχείρησης και των διαμεσολαβούντων στην ιδιωτική ασφάλιση : με βάση τον ΑσφΝ και τα νεώτερα εθνικά και κοινοτικά νομοθετήματα = Private insurance - Ρόκα, Ιωάννη Κ. (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2003)
Το παρόν έργο αποτελεί εξαντλητική συστηματική ανάλυση του δικαίου της ιδιωτικής ασφαλίσεως, κατά κύριο λόγο σε ό,τι αφορά την ασφαλιστική σύμβαση. Η παρούσα, όγδοη κατά σειρά έκδοση, είναι πλήρως ενημερωμένη επιστημονικά και νομοθετικά. Προορισμένη για κάθε επιπέδου νομικούς, θεωρίας και πράξης, η παρούσα έκδοση είναι εμπλουτισμένη με παράθεση νομολογίας κριτικά σχολιασμένης, μετά τη θέση σε ισχύ του βασικού νόμου 2496/1997. Η ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ανάλυση της ασφαλίσεως αστικής ευθύνης από αυτοκινητιστικά ατυχήματα αλλά και στην περιπτωσιολογική εξέταση των γενικών όρων του ασφαλιστηρίου αυτής. Η χρηστικότητα του βιβλίου επιστεγάζεται με την ευρεία χρήση παρατίτλων και την παράθεση αναλυτικών ευρετηρίων, αλφαβητικών, νομοθετικών διατάξεων και δικαστικών αποφάσεων.