Η προανάκριση στο έγκλημα του εμπρησμού - Μητροπέτρος, Χρήστος (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2002)
Η προανάκριση αποτελεί τη σπουδαιότερη φάση της προδικασίας στην ποινική δίκη και συμβάλει ουσιαστικά στην δικαστική κρίση των ποινικών υποθέσεων και γενικά στην απονομή της δικαιοσύνης. Στο εν λόγω πόνημα οι Ανακριτικοί Υπάλληλοι ενημερώνονται για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την ειδική αποστολή τους. Ειδικότερα γνωρίζουν τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. Πληροφορούνται για τα αποδεικτικά μέσα που πρέπει να προβαίνουν, κατά την έρευνα εξιχνίασης των εμπρησμών έτσι ώστε να συλλέγεται, κατά σύννομο τρόπο, το αναγκαίο και χρήσιμο αποδεικτικό υλικό, που θα στηρίξει την κατηγορία κατά των δραστών για το έγκλημα του εμπρησμού. Για την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση προβλημάτων που αναφύονται στην πράξη παρατίθενται υποδείγματα όλων των δικογράφων, παραδείγματα, οδηγίες και εγκύκλιοι Εισαγγελικών Λειτουργών καθώς και η θέση της Θεωρίας και της Νομολογίας.