Δίκαιο περιβάλλοντος = Kurzlehrbuch des umweltrechts - Παναγόπουλος, Θεόδωρος Ι. (Σταμούλης Α., 2001)
Δεκαετία περίπου από της α΄ εκδόσεως, το καλοκαίρι του 1992, παρουσιάζουμε την γ΄ έκδοση του ανά χείρας βιβλίου. Οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι παρά τις εν τω μεταξύ καταβληθείσες προσπάθειες τόσο από την εκτελεστική, όσο και από την νομοθετική λειτουργία για την θωράκιση του περιβάλλοντος φυσικού και πολιτιστικού, τα προβλήματα παραμένουν πολλά και δυσεπίλυτα και τα αποτελέσματα, ως εκ τούτου, δεν είναι τα αναμενόμενα. Η δεκαετία, που παρήλθε, χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια για την κατοχύρωση της βιώσιμου αναπτύξεως ως θεμελιώδους νομικού κανόνος τουλάχιστον για τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και όχι μόνον. Στην ανά χείρας έκδοση προέβην σε μικρή τροποποίηση του τίτλου του βιβλίου αφαιρώντας τον προσδιορισμό "προστασία", καθ' όσον το δίκαιο περιβάλλοντος εξυπακούεται, ότι αφορά την προστασία του.