Νόημα και όρια της θετικής επιστήμης = Sinn und Grenzen der exakten wissenschaft - Planck, Max (University Studio Press, 1998)
Το βιβλίο αυτό φέρνει τον Έλληνα αναγνώστη σε άμεση επαφή με τις αρχές και την επιστημονική σκέψη του συγγραφέα, και αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική προσφορά στην ιστορία και στη φιλοσοφία της φυσικής επιστήμης. Οι σημειώσεις και τα σχόλια, τόσο του Έλληνα μεταφραστή όσο και του γερμανού επιμελητή έχουν ως σκοπό να καταστήσουν το παρόν βιβλίο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον ειδικό αναγνώστη ή τον ώριμο επιστήμονα, αλλά και για το ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στους γοητευτικούς δρόμους της γνώσης.