Το φύλο της δημοκρατίας : ιδιότητα του πολίτη και έμφυλα υποκείμενα - Παντελίδου-Μαλούτα, Μάρω (Κοινωνικές επιστήμες = Social Sciences, 2002)
Η παρούσα μελέτη, αφενός έχει στόχο να συμβάλει σε έναν υπό εξέλιξη θεωρητικό διάλογο σχετικά με τις προοπτικές της δημοκρατίας με σημείο αναφοράς την κρίσιμη σχέση της με το φύλο ως μορφή θεσμοθετημένης κοινωνικής διάκρισης και αφετέρου, να παρέμβει σε έναν πολιτικά επίκαιρο διάλογο σχετικά με τους τρόπους, τη στρατηγική και τις πολιτικές καταπολέμησης της γυναικείας πολιτικής υποτέλειας, καθώς και σχετικά με τις ιδεολογικές συνιστώσες και συνδηλώσεις των πολιτικών αυτών.