Liberation : η ιστορία - Guisnel, Jean (Ποικίλα θέματα, 2002)
Τι μένει από το Μάη του 1968; Η Liberatio.H εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1973 από τους μαοϊκούς και τον Ζαν-Πολ Σαρτρ είναι αναμφίβολα η πιο εκπληκτική περιπέτεια στο χώρο του Τύπου,μεταπολεμικά,στη Γαλλία και όχι μόνο. Η ιστορία της συνδέεται με την ιστορία των τελευταίων τριάντα χρόνων.Οι επιτυχίες της είναι αναρίθμητες,το ίδιο και οι αποτυχίες της.