Εν Θεσσαλονίκη καλλιτέχνες και εκθέσεις : τεχνοκριτικά κείμενα 1980-2000 - Σφυρίδης, Περικλής, 1933- (Ιανός, 2002)
Το βιβλίο συγκεντρώνει μια επιλογή από τεχνοκριτικά κείμενα που έχουν δημοσιευθεί από τον συγγραφέα σε περιοδικά, εφημερίδες και καταλόγους εκθέσεων την περίοδο 1980-2000. Όλα τα κείμενα αφορούν καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης ή εικαστικές εκθέσεις και γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη. Μαζί με 76 πίνακες έργων που παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει μια πλευρά της εικαστικής κίνησης και ζωής στη Θεσσαλονίκη τις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα.