Θόδωρος Αγγελόπουλος : το παρελθόν ως ιστορία, το μέλλον ως φόρμα - Θεμέλης, Κωνσταντίνος Αν. (Ύψιλον/Βιβλία, 1998)
Το βιβλίο αυτό είναι μια μελέτη επάνω στο έργο και την προσφορά στην τέχνη του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες από τις ταινίες του, σχόλια και κριτικές επάνω στο τρόπο που αποδίδει τις έννοιες και τα θέματα που θέλει να περάσει στο θεατή. Συνεντεύξεις και προσωπικές απόψεις σε θέματα τέχνης του καταξιωμένου αυτού σκηνοθέτη, επίσης εμπεριέχονται στο βιογραφικό αυτό αφιέρωμα.