Το ποντίκι της εξοχής και το ποντίκι της πόλης - Samaniego, Felix Maria (Μύθοι και Θρύλοι, 1996)
Η σειρά Μύθοι και θρύλοι περιλαμβάνει τους ωραιότερους μύθους από την εποχή του Αισώπου ως σήμερα, καθώς και λαικούς θρύλους από διάφορες χώρες. Με σεβασμό στο ύφος των μεγάλων παραμυθάδων και των γνωστότερων θρύλων, συγγραφείς ειδικευμένοι στην παιδική λογοτεχνία, επέδωσαν τις πρωτότυπες αφηγήσεις σε στρωτή καθημερινή γλώσσα, ευκολοδιάβαστη από τα παιδιά.