Ο πύργος της Βαβέλ - Sanchez, Isidro, 1946- (Μύθοι και Θρύλοι, 2000)
Η σειρά Μύθοι και θρύλοι περιλαμβάνει τους ωραιότερους μύθους από την εποχή του Αισώπου ως σήμερα, καθώς και λαϊκούς θρύλους από διάφορες χώρες. Με σεβασμό στο ύφος των μεγάλων παραμυθάδων και των γνωστότερων θρύλων, συγγραφείς ειδικευμένοι στην παιδική λογοτεχνία, απέδωσαν τις πρωτότυπες αφηγήσεις σε στρωτή καθημερινή γλώσσα, ευκολοδιάβαστη από τα παιδιά. Εικονογραφημένη από γνωστούς εικονογράφους, η σειρά είναι η πληρέστερη της παιδικής βιβλιογραφίας.