Η σεξουαλική βία κατά γυναικών και παιδιών : έκθεση για την Ελλάδα - Τσιγκρής, Άγγελος Αντ. 1966- (Σάκκουλας Αντ. Ν., 2002)
Η παρούσα μελέτη πραγματεύεται το ζήτημα της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών και των παιδιών. Επιχειρείται συνοπτική παρουσίαση όλων των συμπερασμάτων στα οποία κατέληγε η έρευνα όσον αφορά τη σεξουαλική εγκληματικότητα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα των ερευνών αναφορικά με τα εγκλήματα βίαιης σεξουαλικής επιθετικότητας, τα εγκλήματα ενδο-οικογενειακής σεξουαλικής βίας, τα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, την πορνογραφία και τα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Γίνεται, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα της ελληνικής έρευνας σχετικά με τη λήψη αποφάσεων στα πλαίσια του ποινικού συστήματος για τα εγκλήματα σεξουαλικής βίας. Η μελέτη ολοκληρώνεται με προτάσεις που έχουν στόχο τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην αντιμετώπιση των υποθέσεων σεξουαλικής βίας.