Φτερά μπεκάτσας - Βαλτινός, Θανάσης Δημ., 1932- (Άγρα, 1992)
"Να σου πω", είπε ο Γιάννης. "Να μη μου πεις", είπε η Ράνια. "Ακούς;" είπε ο Γιάννης. "Όχι", είπε η Ράνια. "Είπες ότι τελειώσαμε, εντάξει;". "Ναι", είπε η Ράνια. "Και θέλω το πουλόβερ μου να φύγω", είπε ο Γιάννης. "Ωραία", είπε η Ράνια. "Ψάξε στο πατάρι ή στο μπαούλο". "Έψαξα", είπε ο Γιάννης. "Και αυτό τι είναι;" είπε η Ράνια. "Μάλιστα", είπε ο Γιάννης. "Αυτό τι είναι;" ξαναείπε η Ράνια. "Κοίταξε", είπε ο Γιάννης. "Να κοιτάξω τι;". "Είναι κομμάτια", είπε ο Γιάννης. "Το 'χει φάει ο σκόρος". "Χα", είπε η Ράνια. "Λες να καβγαδίζουν κι αυτοί;". "Θα μπορούσες να του έχεις βάλει λίγη ναφθαλίνη", είπε ο Γιάννης. Άφησε το πουλόβερ να πέσει, άνοιξε την πόρτα και έφυγε. "Στο διάβολο", είπε η Ράνια. Κι άρχισε να κλαίει με λύσσα.