Μπάμπι - Salten, F. (Τα πρώτα μου παραμύθια, 1990)
Mια όμορφη ανοιξιάτικη μέρα ο Μπάμπι έρχεται στον κόσμο. Περνάει ένα ευτυχισμένο καλοκαίρι δίπλα στη μητέρα του, γνωρίζοντας το δάσος και τους κατοίκους του. Θα έρθει όμως ο χειμώνας και ο μικρός Πρίγκιπας θα βιώσει τη δύσκολη πλευρά της ζωής. Θα μάθει επίσης ότι κάθε στιγμή ελλοχεύει ένας κίνδυνος... Ένας κίνδυνος υπερβατικός, τρομερός και φονικός που φέρνει κάθε πρόβλημα μέσα στο δάσος σε δεύτερη μοίρα. Ο Μπάμπι γνωρίζει την απώλεια και τη θλίψη, μαθαίνει να ζει μόνος του και αγωνίζεται να συνεχίσει την πορεία του στον κόσμο. Ο "Μπάμπι" κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1923. Το 1936 κάηκε στις φλόγες των Ναζί αλλά δεν πέθανε. Τα αλληγορικά σχήματα και η σκοτεινή ατμόσφαιρα κατέστησαν τον "Μπάμπι" το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα του Φίλιξ Ζάλτεν και ένα από τα αριστουργήματα του κύκλου της "Νέας Βιέννης".