Καλοκαιρινή ιστορία - Barklem, Jill (Στις βατομουριές, 1997)
Έκανε πολλή ζέστη εκείνο το καλοκαίρι. Ο ουρανός ήταν καταγάλανος και ο ήλιος έκαιγε. Στις Βατομουριές τα ποντίκια δεν ήξεραν πώς να δροσιστούν. Η Ανθούλα πήγαινε στα σκιερά χορτάρια κοντά στο μύλο· ο Πασπαλεύρης έκανε βόλτες στην ακροποταμιά. Κι οι δυο περνούσαν πολλές ώρες μαζί, έτσι κανένας δεν ξαφνιάστηκε όταν ανήγγειλαν τους αρραβώνες τους. Αποφάσισαν να παντρευτούν σ' ένα πολύ ασυνήθιστο μέρος, αλλά ακόμα κι αυτοί ξαφνιάστηκαν με το πόσο ασυνήθιστο αποδείχτηκε!