Η μοναξιά είναι από χώμα : μυθιστόρημα - Βαμβουνάκη, Μάρω, 1948- (Έλληνες πεζογράφοι, 1993)
Πρόκειται για δεκαοχτώ ανεπίδοτες επιστολές ενός άντρα προς τη γυναίκα που χώρισε. Αυτοεξόριστος σ' ένα βορινό νησί και διασχίζοντας την τυραννική έρημο της απώλειας και της απόγνωσης κερδίζει την λυτρωτική γνώση που θα τον γαληνέψει, επιτέλους. " (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)