Ο ήλιος στο τραπέζι : ιστορία του φωτισμού - Iliin, Mikhail Andreevich, 1903- (Παγκόσμια λογοτεχνία για παιδιά, 1987)
Η ιστορία των αγώνων του ανθρώπου να νικήσει το σκοτάδι. Πώς από τις δάδες και τα λυχνάρια φτάσαμε στο ηλεκτρικό φως.