Πέντε φεύγουν μ' ένα τροχόσπιτο - Blyton, Enid, 1897-1968 (Οι πέντε φίλοι, 1985)
Ακριβώς τη στιγμή που οι Πέντε Φίλοι προγραμμάτιζαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εμφανίστηκε στο δρόμο ένα τσίρκο με όλα τα χαρούμενα βαγόνια του και τα ζώα. Αυτό τους έδωσε την ιδέα να ξεκινήσουν για διακοπές σε τροχόσπιτα. Και πόσο υπέροχα ήταν όταν ζώντας κοντά τους ανακάλυψαν όλους τους θαυμάσιους τρόπους που περνούσαν τον καιρό του οι άνθρωποι του τσίρκου. Χωρίς τον Τίμμυ και τον Πόνγκο τον χιμπατζή οι εγκληματίες δεν θα είχαν πιαστεί, κι ακόμα κι η Αννα που ήθελε συνηθισμένες διακοπές λυπήθηκε όταν τέ-λειωσε αυτή η περιπέτεια.