Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι - Αίσωπος, 6ος αι. π.Χ. (Παραμύθια του Αισώπου με εικόνες ;, 1975)
Το παραμυθάκι αυτό μας διδάσκει πως πρέπει να κάνουμε το καλό σε όποιον έχει την ανάγκη μας, ας είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Μια μέρα, ο Θεός θα μας ανταποδώσει το καλό που κάναμε.