Η κυρία Τρομάρα - Ξενόπουλος, Γρηγόριος, 1867-1951 (Θησαυροί από τη διάπλαση των παίδων : Η Κυρα-Μάρθα, 1998)
Πόσα μπορεί να καταφέρει η δύναμη της θέλησης; Το αληθινό της όνομα είναι Μαρία. Είναι όμως γνωστή σε όλους ως... κυρία Τρομάρα: Παράξενο όνομα για ένα κοριτσάκι μικρό και χαριτωμένο. Δεν είναι ανεξήγητο. Με το παραμικρό τρέμει, κιτρινίζει, χάνεται. Και όπως λένε, ότι ο φοβητσιάρης και τον ίσκιο του ακόμη φοβάται, έτσι και η κυρία Τρομάρα. Έπειτα από ένα επεισόδιο όμως η μικρή μας φίλη σκέφτεται σοβαρά πώς να καταπολεμήσει τις φοβίες της. Θα τα καταφέρει άραγε;