Η νύφη ήταν πανέμορφη - Lauretta, Enzo (Βιβλιοθήκη, 2000)
Η νύφη ήταν πανέμορφη κι ο γαμπρός έδειχνε ευχαριστημένος στη φωτογραφία του γάμου. Η ζωή όμως στο ορεινό χωριό της Σικελίας μίζερη, οι άντρες ξενητεύονταν στη Β. Ιταλία, στη Γερμανία κι ακόμα πιο μακριά. Οι περισσότεροι γύριζαν μια φορά το χρόνο να δουν τις φαμίλιες τους. Ο γαμπρός όμως της φωτογραφίας έκανε δεύτερη φαμίλια στη Γερμανία κι άφησε πίσω την όμορφη γυναίκα του και τον μικρό γιό τους. Κι αυτός μεγαλώνοντας λάτρεψε την πανέμορφη μητέρα του και κοίταζε να την προστατεύει από τα λόγια του κόσμου. Κι όταν εμφανίστηκε ο πατέρας μετά από χρόνια τον δέχτηκε όπως του άρμοζε...