Γράμματα για τον Cezanne - Rilke, Rainer Maria, 1875-1926 (Προτάσεις, 2000)
Τα Γράμματα για τον Cezanne, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη γλώσσα μας, είναι μία από τις γνωστότερες σειρές επιστολών του Rilke, ακριβώς γιατί περιέχουν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες σκέψεις του Rilke για την τέχνη της ζωγραφικής και την τέχνη γενικότερα. Με αφορμή την πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση με έργα του Σεζάν, ο Rilke γράφει, από το Παρίσι όπου ζει, μια σειρά επιστολών στη γυναίκα του, τη γλύπτρια Clara Westhoff, στις οποίες μιλά για την τέχνη και τη ζωγραφική, για τη ζωή του στο Παρίσι, για τον Van Gogh και για τον Rodin. Στην παρούσα έκδοση συμπεριλαμβάνονται, σε έγχρωμες εικόνες, όλοι οι πίνακες στους οποίους αναφέρεται ο Rilke στα γράμματά του.