Ατλαντίδα τα αρχεία της χώρας του Ποσειδώνα - Αξιώτης, Θεόδωρος (Σμυρνιωτάκης, 1990)
Ο Μύθος της Ατλαντίδος έχει εμπνεύσει χιλιάδες συγγραφείς κι έχει θρέψει άλλες τόσες γενιές. Η λάβα και τα κύματα του Ωκεανού έσυραν την παραδεισένια αυτοκρατορία του Ποσειδώνα στον Τάρταρο κι από τότε άρχισε το πιο όμορφο παραμύθι του κόσμου. Ο Πλάτωνας όμως δεν είχε σκοπό να γράψει παραμύθια για μικρούς ανθρώπους, αλλά πραγματικές ιστορίες για μεγάλους. Πίσω από το μύθο αποκρυπτογράφησε τις πιο απόκρυφες γνώσεις των Μυστηρίων του άστρου του Σείριου...