Μικρός ιατρικός σύμβουλος της οικογένειας : βοήθεια σε ώρα ανάγκης - Μποτσέας, Διονύσιος Σ. (Σταμούλης Α., 2000)
Κατατοπίζει σχετικά με τις πιο συχνές ασθένειες και δίνει σαφείς οδηγίες σχετικά με τη καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση. Περιλαμβάνει επείγοντα περιστατικά όπως τραυματισμούς, εγκαύματα, δαγκώματα ζώων και εντόμων και ενημερώνει για το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας μας στο πάσχοντα μέχρι να αναλάβει ο γιατρός. Στις περιπτώσεις πνιγμού, άπνοιας ή καρδιακής ανακοπής εξηγεί βήμα προς βήμα τη προσπάθεια διάσωσης με τεχνητή αναπνοή (φιλί ζωής), μαλάξεις καρδιάς και τη μέθοδο διάσωσης πνιγόμενου από ξένο σώμα. Καλύπτει επίσης θέματα όπως η οσφυαλγία κ.ά.