Τα κλειδιά της βασιλείας - Cronin, Archibald Joseph, 1896-1981 (Κλασικά κείμενα, 2001)
Τα Κλειδιά της Βασιλείας ( πρώτη έκδοση 1941 ), ένα απ' τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του Κρόνιν, αφηγούνται τον πνευματικό και ψυχικό αγώνα ενός νεαρού Σκοτσέζου ιερέα. Ο πάτερ Τσίσολμ έρχεται αντιμέτωπος με τους κινδύνους και την απελπισία σε μια μακρινή ιεραποστολή στην Κίνα και βρίσκει τα κλειδιά της βασιλείας του Θεού στην πίστη του και στην καρδιά του. Η ελπίδα για καλοσύνη παραμένει διαχρονική και θελκτική μέσα σ' αυτό το βιβλίο, που απεικονίζει έναν άνθρωπο με ακλόνητο σθένος και θέληση.